top of page

Olika typer av fotobås / fotoautomat / photobooth förklarat:

Uppdaterat: 12 jan. 2023

Fotobås, Fotoautomat, Photobooth.. Kärt barn har många namn. Men namnen används för alla typer av photo booths. När du vill lägga till ett roligt och minnesvärt inslag på ett event, så är det populärt med att välja till fotobås. Men det finns flera olika typer av photo booths och det kan det vara svårt att välja den som passar ditt event.. och budget.

Här försöker vi förklara de olika typerna av fotobås.


 

Klassiska fotobås. Klassiska fotobås är den traditionella typen av fotobås som har funnits i många, många år. Det är som ett litet bås som du kliver in i med en gardin eller dörr för lite privacy. De kan ger den klassiska känslan av fotobås. Men kan vara lite meckig att ha för en kväll, då de kan vara dyra och krävs mycket personal och tid för att montera upp. Fördelar: - Erbjuder mer privacy än Open-air Fotobås - Kan rymma olika gruppstorlekar - Ger den klassiska fotobås känslan.

Nackdelar: - Mindre anpassningsbart för event än Open-air Fotobås eller iPad Fotobåsar. - Mindre kontroll över bakgrund. - Mindre mobila, vilket gör uppsättningen svårare och dyrare.


 

Ett av de mest populära typerna av fotobås idag, för både stora och mindre event, samt bröllop, är dessa portabla och snygga fotobås. Dessa typer av fotobås är inte instängda utan är helt öppet, vilket gör att fler personer får plats på bilderna bland annat. De är perfekta för gäster att ta roliga och unika foton.


Öppna och portabla fotobås erbjuder flera fördelar för företag och bröllopspar, som t.ex. en enkel uppsättning och snabb nedmontering, vilket gör det ett prisvärt alternativ. De har även funktioner som liknar ett klassisk fotobås, såsom skärm, belysning och inbyggd skrivare.


Fördelar:

- Enkel att transportera. - Billigt.

- Möjlighet att anpassa bakgrund.

- Perfekt för stora händelser med många gäster eller även mindre hemmafester.

- Prisvärt alternativ med liknande funktioner som ett klassiskt fotobås. - Ger en lyxig känsla till eventet, festen eller bröllopet.


Nackdelar:

- Mindre privat än ett klassiskt fotobås


 

iPad på stativ Fotobås. iPad fotobås blir allt mer populära eftersom de är ett billigt alternativ. De är lätta och kan sättas upp med en enkel process. De är enkla att använda och ger en användarvänlig upplevelse för gästerna. Det här alternativet är perfekt för fester med begränsad budget, dock så kanske det är lite synd att man inte kan få bilderna utskrivna direkt på plats. Om man inte hyr till en skrivare och ställer den bredvid. Kanske inte världens snyggaste, men billigt.

Fördelar:

- Lätt att transportera och sätta upp. - Billigt alternativ

Nackdelar: - Ingen inbyggd skrivare.

- Billig look. - iPad på stativ-fotobås kan verka mindre professionella än andra typer av fotobås. 

Vad ni än väljer för ert event eller ert bröllop, så kommer ni att bli nöjda!

235 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Fotobås: Traditionella vs 360

När det gäller att välja fotobås till ditt evenemang står valet ofta mellan traditionella men moderna fotobås jämfört med 360-fotobås. Traditionella Fotobås - För- och Nackdelar: Fördelar: Traditionel

Comments


bottom of page