top of page

Stick ut på mässor: Tips för att maximera din exponering och öka chanserna till framgång


Mässor är ett utmärkt sätt att visa upp dina produkter och tjänster för ett stort publik. Men med så många företag som konkurrerar om uppmärksamheten kan det vara svårt att sticka ut. Här är några tips för att göra mest möjliga av din mässexponering:

  • Planera i förväg: Skapa en detaljerad plan innan mässan med dina mål, målgrupp och det budskap du vill förmedla. Detta kommer att hjälpa dig att se till att din monter är ordentligt uppbyggd och bemannad.

  • Gör ett starkt första intryck: Din monter bör vara visuellt tilltalande och lätt att navigera. Använd högkvalitativa grafiska element och överväg att inkludera interaktiva element som till exempel ett fotobås. Anordna en tävling där bästa fotobås-bilden med produkten får en något minnesvärd. Kanske själva produkten.

  • Bemanna din monter med kunniga och vänliga personer: Se till att ditt personal är välutbildat och kan svara på eventuella frågor besökare kan ha. Klä dig professionellt och ha visitkort redo. Hett tips! är att använda er av t.ex. en barista som delar ut gott kaffe men som även är duktig på att generera leads och leda besökarna till säljarna. Vi hade Aldrin från café A43 i en mässmonter i Göteborg och han genererade nästan mer leads än våra egna säljare. 😜

  • Networka och följ upp: Mässor är en utmärkt möjlighet att skapa kontakter med potentiella kunder och partners. Se till att samla kontaktinformation från besökare och följ upp efter eventet.

  • Mät din framgång: Följ upp antalet besökare till din monter, antalet leads som genererats och eventuella försäljningar som gjorts. Med t.ex. rabattkoder kan du se vilka kunder som kommer från mässan. Använd även denna information för att utvärdera din prestanda och identifiera områden för förbättring.


Genom att följa dessa tips, kan du göra mest möjliga av din mässexponering och öka dina chanser till framgång.

68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Fotobås: Traditionella vs 360

När det gäller att välja fotobås till ditt evenemang står valet ofta mellan traditionella men moderna fotobås jämfört med 360-fotobås. Traditionella Fotobås - För- och Nackdelar: Fördelar: Traditionel

Comments


bottom of page